Recept na domov, to jsem já a moje mamka.

16253711163722

Mamka se chce co nejvíce smát na svět, proto se ráda obklopuje veselými věcmi, jež jí dodávají pozitivní energii. Zároveň má velký dar, umí takové věci vyrobit a předávat tak dobrou náladu lidem kolem sebe. Již 30 let to dělá prostřednictvím svých kreseb a textilních výrobků.

Já sdílím její pohled na svět, ale jako vystudovaná architektka jsem větší praktik. Ráda si zjednodušuju život a obklopuju se předměty, které mi v tom pomáhají. Mám za to, že věci, s nimiž jsem doma v každodenním kontaktu, mají sloužit mě a ne já jim. V jednoduchosti je síla!

Funkce, stabilita a krása, to jsou tři základní pilíře architektury a pro mě i hlavní kritéria při výběru toho, co si pustím do života.
Krása mi přináší požitek a radost, funkce poskytuje věcem užitek a vyšší smysl. A stabilita, ta dodává odolnost a zvyšuje tak celkovou hodnotu. Takové věci chci mít kolem sebe!

A co vznikne, když se my dvě s mamkou dáme dohromady?
Začalo to laskavými ilustracemi, jež mají ten dar:
vykouzlit lidem na tváři úsměv,
dodají šmrnc, hravost a pohodu do každého domova,
díky reprodukcím snadněji šíří dobrou náladu kdekoliv je potřeba.

A co kdyby uměly vyřešit i problémy, jež nám komplikují život? Umět se kreativně poprat s neustále se opakujícími konflikty s dětmi nebo hravě a jednoduše vyřešit organizaci domácnosti, to je naše aktuální výzva! 

Již jsme vytvořili tabuli s magnetkami, jež dokážou hravě zmapovat aktivity, jež provází naši rodinu během jednoho týdne a nechceme na ně zapomenout. K ní přibude další, která bude pomáhat dětem si osvojit denně se opakující činnosti. Nový kabát dostanou pravidla "U nás doma". V přípravě jsou nejrůznější samolepky pro přehledné organizování domácnosti nebo teploměr, který ukazuje, co si mají děti obléct.

A máme toho v plánu mnohem víc. Těšíš se? Jaká vychytávka by teď nejvíce bodla Tvojí rodině?